Theodor Adorno ve Heinrich Böll, (Böll'ün Goethe Üniversitesinde verdiği "Şiir Sanatı Dersleri" vesilesiyle) Goethe Universitesi, Frankfurt, Mayıs 1964.
Theodor Adorno, Jürgen Habermas ve Herbert Marcuse Eleştirel Teori okulunun önde gelen temsilcileriydiler. Aynı zamanda parlamento dışı muhalif hareketin düşünsel kurucularıydılar. Bununla beraber, eylem yanlısı öğrenciler için Eleştirel Teori ve ılımlı eylem arasındaki uyumsuzluk özellikle 2 Haziran 1967'de protestocu öğrenci Benno Ohnesorg'un ölümünden sonra sıkıntılı bir hal aldı. 31 Ocak 1969'da Adorno'nun doktora öğrencilerinden biri olan Hans-Jürgen Krahl öncülüğünde 75 öğrenci Sosyal Araştırmalar Enstitüsüne girmeye çalıştılar. Profesör Adorno ve Ludwig von Friedeburg polis çağırmak zorunda kaldı. Öğrenci hareketinin gözünde Eleştirel Teorinin temsilcileri eylemleriyle kendilerini gözden düşürmüş oldular. Adorno'nun derslerinde öğrenciler "Adorno bir kurum olarak ölüdür" yazan el ilanları dağıttılar.
Fotoğrafta Adorno ile birlikte görülen yazar Heinrich Böll (1917-1985) Frankfurt Üniversitesinde 1964 bahar döneminde verilen "Şiir Sanatı Dersleri" serisinde konuk öğretim üyesiydi. Böll savaş sonrası dönemin en önemli yazarlarından biriydi ve eserleri Alman okullarında zorunlu okunan eserler arasına girmişti. Alman Katolik düşüncesine oldukça eleştirel yaklaşan Böll aynı zamanda Nasyonal Sosyalizm'in mirası ve Almanların geçmişleriyle hesaplaşmaları konularına çok duyarlıydı. Uygar toplumun yıkılması ise diğer bir önemli endişesiydi. 1972'de Böll'e Nobel Edebiyat Ödülü verildi. 1980'lerde barış hareketini aktif olarak desteklemeye başladı.